Home » Detoxifierea colonului pe cale naturala

Detoxifierea colonului pe cale naturala

scris de: Elena
Detoxifierea colonului pe cale naturala

Detoxifierea colonului pe cale naturală este un bun prilej de a curăța organismul supus schimbărilor de climă, ritmului grăbit al vieții, dar și meselor și alimentației nepotrivite. Toate acestea pot acționa în defavoarea organismului, fiind necesară o eliminare a surplusului de reziduuri.

Procesul simplu în detoxifierea colonului pe cale naturală constă în activarea aceluiași mecanism care eliberează reziduurile în mod obișnuit. Dar anumite resturi alimentare rămân blocate în colon, astfel putem resimți adesea stări de oboseală, lipsa vitalității, metabolismul va fi lent, iar în cazuri mai grave pot apărea boli, infecții sau chiar cancer de colon, o boală tot mai prezentă în ultimii ani.

Deși organismul are capacitatea de a produce detoxifierea pe cale naturală, datorită alimentației, unele substanțe din alimentele consumate nu se digeră sau nu se elimină. Ele rămân blocate în colon, fără să ne dăm seama. O cură de detoxifiere a colonului este bine să fie făcută cel puțin o dată la șase luni, dacă este cazul, lucru care nu presupune niciun fel de efort. Secretul detoxifierii pe cale naturală constă în anumite alimente accesibile, chiar gustoase, pe care oricine le poate procura de la cel mai apropiat supermarket, dacă nu le are în casă.

colon Detoxification

REZIDUURILE BUNE DIN COLON

Important însă este și următorul fapt: detoxifierea colonului nu este mereu necesară, deoarece procesul te poate priva de anumiți nutrienți extrem de viali pentru organism. De aceea, specialiștii recomandă ca detoxifierea colonului să fie făcută mai rar, o frecvență mare a procesului putând avea efecte nocive. Efectele detoxifierii forțate dese pot fi malnutriția, cu simptom de slăbire accelerată, anemie, dar și un sistem imunitar slăbit, care începe să slăbească odată ce nutrienții buni sunt eliberați din colon.

Există pe piață o mulțime de produse pentru detoxifierea colonului pe cale naturală, dar acest proces este forțat de anumiți compuși chimici ai produselor care accelerează tranzitul intestinal. Odată forțat, organismul eliberează nutrienții, de aici și posibile probleme care pot fi evitate prin alegerea alimentației naturale, echilibrate.

AI NEVOIE DE DETOXIFIEREA COLONULUI?

Înainte să începi detoxifierea colonului pe cale naturală, trebuie să știi dacă într-adevăr ai nevoie. Dacă resimți des stări de oboseală, alimentația nu este tocmai cea mai sănătoasă, iar mersul la baie nu este regulat, este însoțit de simptome de constipație, atunci e foarte posibil să ai nevoie de o detoxifiere a colonului.

Obezitatea și kilogramele în plus sunt și ele un indicator, dar nu este obligatoriu. Pe cale naturală, detoxifierea constă într-o alimentație specifică: fie adăugarea în meniu a unor alimente ce favorizează tranzitul intestinal, fie renunțarea complet la obiceiuri culinare care constau în prăjeli, grăsimi și alimente extrem de procesate. De asemenea, carnea este un aliment care îngreunează tranzitul, iar dacă nu ai o zi fără carne în meniu, îți este recomandată o detoxifiere a colonului.

FRUCTE ȘI LEGUME PENTRU DETOXIFIERE

Cel mai la îndemână mod pentru detoxifierea colonului pe cale naturală este consumul de fructe și legume. Iată o listă cu cele mai eficiente, recomandate de specialiști pentru prevenția și menținerea unui colon sănătos, dar și pentru detoxifiere, caz în care aceste legume și fructe se consumă într-o cantitate mai mare și în combinații sănătoase.

Merele –  merele sunt foarte bogate în fibre și nutrienți care contribuie la o mai bună digestie și stimulare a tranzitului intestinal. Se recomandă consumul de mere între mese și niciodată în combinație cu prăjeli și alimente grase sau paste făinoase.

Oțet din cidru de mere – are întrebuințări multiple în diverse afecțiuni, dar se recomandă în detoxifierea colonului pe cale naturală deoarece elimină toxinele din organism, din și prin colon. Consumat pe stomacul gol, două lingurițe zilnic, contribuie și la scăderea în greutate, reduce glicemia și induce o senzație de sațietate.

Avocado –  Se recomandă un avocado pe zi, pentru detoxifierea colonului pe cale naturală, dar și pentru o digestie bună, deoarece conține fibre și poate preveni și cancerul de colon. Consumat zilnic, ajută reziduurile să treacă în colon și combate constipația.

Semințe de Chia – conțin acizi grași Omega 3 într-o cantitate mai mare decât peștele și sunt ideale pentru detoxifierea colonului pe cale naturală. Consumate pe stomacul gol, aceste semințe cu aromă de nucă sunt ușor de digerat și contribuie pe termen lung atât la sănătatea arterelor, cât și la detoxifierea colonului. Nu trebuie înmuiate, deoarece sunt ușor de digerat.

Apă și sare de mare – Banala apă pe care o consumăm zilnic poate contribui în proporție mare la detoxifierea colonului pe cale naturală. Cei doi litri de apă recomandați zilnic pot fi un ajutor în detoxifiere, alături de alimente eficiente precum cele menționate mai sus, ajutând la detoxifierea colonului pe cale naturală. Puțină sare de mare adăugată în apă contribuie la curățarea colonului.

Legume și verdețuri – Legumele și verdețurile precum spanacul, salata verde, broccoli, contribuie la detoxifierea colonului pe cale naturală, accelerând metabolismul și curățând colonul de reziduurile atât de dăunătoare sănătății. Încearcă sucuri verzi sau combinații de măr cu spanac, portocală, pentru un gust dulce…

O mulțime de fructe și legume contribuie la detoxifierea colonului pe cale naturală. Fibrele sunt cele mai importante, iar acestea se găsesc în linte, fasole, cereale integrale sau diverse semințe. Pentru o cură de detoxifiere a colonului pe cale naturală este nevoie de aproximativ șapte zile, timp în care este indicat să nu consumi altceva în afara alimentelor care detoxifică. Pentru menținere, introdu în alimentație câte puțin din următoarele: semințe de pysillum, sucuri de fructe naturale făcute în casă, legume verzi, multă apă plată și, bineînțeles, sportul nu trebuie să lipsească, dacă vrei ca detoxifierea colonului pe cale naturală să dea rezultate.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept