Home » Detoxifierea ficatului cu suc de mere

Detoxifierea ficatului cu suc de mere

scris de: Elena
Detoxifierea ficatului cu suc de mere

Cura de detoxifiere a ficatului cu suc de mere este recomandată cel puţin o dată la fiecare anotimp. Detoxifierea cu suc de mere îţi va mineraliza si vitaminiza organismul şi nu este greu de ţinut.

Beneficiile sucului de mere în detoxifierea ficatului

Deoarece ficatul este „uzina” cu ajutorul căreia corpul nostru prelucrează deşeurile, trebuie să îi asigurăm o bună funcţionare, iar curele de detoxifiere sunt recomandate în menţinerea sănatăţii sale. Sucul de mere asigură tot ceea ce este necesar întregului organism, fiind bogat în minerale precum fierul şi potasiul sau vitamine (A, B, C). Detoxifierea ficatului duce la restabilirea stării de bine a corpului şi curăţă toxinele din organism. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe şi, de aceea, detoxifierea trebuie să înceapă cu el.

Detoxifierea-ficatului

Zicala „un măr pe zi la masă ţine doctorul departe de casă” se pare că nu a fost spusă degeaba, deoarece pe lângă curățarea ficatului, cura cu suc de mere sau cu mere consumate ca atare mai ajută şi în alte afecţiuni, precum:

  • energizarea ficatului;
  • stimularea activităţii musculare;
  • combaterea asteniilor;
  • remedierea stărilor de depresie cauzate de deficitul de vitamina C;
  • ajutorul în eliminarea nisipului şi a pietrelor de la rinichi;
  • eliberarea cailor respiratorii;
  • prevenirea calculilor biliari.

Atenţie însă la sucul de mere cumpărat din comerţ: acesta conţine conservanţi nocivi pentru organism, aşa că mai bine îl prepari acasă.

Deroxifierea cu suc de mere nu durează mai mult de cinci zile, deoarece pot apărea carenţe la nivelul proteinelor. În tot acest timp se vor consuma numai mâncăruri uşoare şi se va bea câte un litru de suc de mere pe zi. Evită prăjelile, alcoolul şi alimentele grase. Ultima masă trebuie luată la ora 19:00, cel târziu. În plus, este bine ca măcar o zi să ţinem post negru.

Pentru ca detoxifierea cu suc de mere să fie mai eficientă, se recomandă să bem un pahar de limonadă sau ceai verde în fiecare dimineaţă. Limonada trebuie să fie proapăt preparată dintr-un litru de apă călduță şi zeama de la două lămâi. Atât limonada, cât şi ceaiul verde au propietăţi antioxidante şi detoxifiante.

Sucul de mere se bea cu câteva minute înainte de masă sau la două ore după, niciodată în timpul mesei şi trebuie să fie neapărat proaspăt; sucul se obţine prin trecerea merelor prin storcător. Nectarul astfel obţinut îţi va înmuia calculii biliari sau pietrele din ficat, lucru ce va facilita eliminarea lor.

Prof. Mario Paonessa recomandă ca detoxifierea să înceapă în a 11-a zi după luna plină şi a 11-a zi după luna nouă, deoarece luna este astrul ce reglează fluidele din organism, iar respectarea fazelor lunii ne ajută la eliminarea unei cantităţi mai mari de toxine. În cazul problemelor, se recomandă să clătim cu apă gura de fiecare dată când bem porția de suc de mere, pentru a regla pH-ul gurii.

Detoxifierea cu suc de mere ne ajută la slabit

Merele combat asimilarea grăsimilor şi scad apetitul, acestea sunt bogate în fibre şi sărace în calorii. În cazul curelor de slăbire, se recomandă consumul de mere crude sau coapte, pentru a elimina excesul de apă din organism…

Pe lângă combaterea kilogramelor în plus, merele sunt recomandate şi persoanelor care suferă de reumatism, ele conţin acid malic şi potasiu şi ajută la eliminarea sărurilor depuse pe articulaţii.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept