Home » Cele mai importante diete

Cele mai importante diete

scris de: Elena
Cele mai importante diete

Cele mai importante diete sunt acelea care se potrivesc și sunt benefice pentru corpul tău. Fiecare femeie își dorește forme bine conturate și un abdomen de invidiat. Specialiștii consideră că vizita la un medic nutriționist este primul pas înainte de antrenarea într-o dieta. Ce este de făcut?

De-a lungul timpului, medicii au propus anumite diete-minune, diete care ar putea să ajute corpul unei persoane să ajungă la rezultatele dorite. Vă vom prezenta în continuare patru diete renumite, patru metode prin care specialiștii consideră că putem obține ceea ce visăm în ceea ce privește greutatea corporală.

1.    Dieta „Montignac”:

Echilibrul nutrițional este elementul care tronează în funcționarea acestei diete. Alimentele trebuie să fie disociate, iar consumul de glucide este interzis. Există însă o forma prin care se pot consuma glucidele. Acestea trebuie să fie luate din fibre vegetale. Lipidele nu trebuie asociate cu glucidele, iar gustoasele fructe trebuie consumate doar în afara meselor. Așadar, pe ce se bazează această dieta? Consumul de proteine și fibre alimentare este metoda care urmărește rezultatele benefice.

2.    Dieta „Sulitzer”:

Care sunt avantajele acestei diete? Ea respectă normele alimentare normale și există un echilibru perfect între glucide, proteine și lipide. Avem un procentaj de 50-55% , 10-15%, respectiv 30-35%. Totul este foarte bine gândit și această dietă ne oferă o varietate de feluri de mâncare.

3.    Dieta „Dukan”:

Această dieta este renumită și propune patru etape care conduc incet, dar sigur, la rezultatul visat!

•    Etapa 1
Dukan a denumit această primă etapă cea de „atac”. Ce se întâmplă, mai exact? În cadrul acestei etape, organismul va consuma doar proteine. Arderea caloriilor va începe rapid.

•    Etapa 2
Această etapa a fost denumită de către dr. Dukan etapa de „croazieră”. Un nume interesant, după cum au spus mulți oameni care au consultat medicii în legătură cu această dietă. Ce se întâmplă? Proteinele alternează aici cu legumele.

•    Etapa 3    
De multe ori, se întâmplă să reapară toate acele kilograme pe care ne-am chinuit din răsputeri să le eliminăm. Aceasta este etapa de vulnerabilitate mare, întrucât corpul nostru are tendința de a reveni la formele inițiale. Această etapă durează zece zile pentru fiecare kilogram pierdut în decursul dietei.

•    Etapa 4
Ultima etapă a dietei Dukan presupune stabilizarea, definirea și păstrarea noii greutăți corporale. Există câteva reguli pe care le vom respecta pentru a ne menține greutatea dorită:

o    Alegem o zi din săptămână și aceasta va fi pentru noi o zi de atac. În fiecare joi, pentru restul vieții noastre, vom mânca doar proteine pure, specifice etapei de atac.
o    Urcăm scările! De ce să alegem liftul când putem, la fel de bine, să urcăm treptele pentru a scăpa de calorii?
o    În fiecare zi trebuie să mâncăm trei linguri de ovăz.

4.    Dieta mediteraneană:
Gândul ne poartă imediat spre Grecia, Creta, sudul Italiei. Ce se întâmplă dacă alegem sa urmăm această dietă? Vom imita regimuri alimentare din acele zone. Avem nevoie, așadar, de legume proaspete, fructe, cereale, semințe sau ulei de măsline. Lactatele sunt un element important, așa că trebuie să amintim brânza și iaurtul, care se vor consuma frecvent. De asemenea, sunt acceptate pestele și carnea de pasăre însă trebuie să le consumăm în cantități mai mici. În cazul în care există persoane care aveau meniul compus din mai multe ouă pe săptămână, acestea trebuie să le reducă la patru.

Nu există o dietă potrivită pentru întregul glob pământesc, dar a slăbi este o chestiune de echilibru. Viața trepidantă pe care o ducem necesită o organizare alimentară bine structurată. În concluzie, alimentele trebuie consumate moderat și poftele trebuie în același timp să fie satisfăcute…

Sportul este un element la fel de important în drumul către un corp visat. În concluzie, dieta alăturată unui program minim de mișcare reprezintă cheia sigură pentru succesul în lupta contra kilogramelor nedorite!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept