Home » Slăbeşte cu ajutorul acupuncturii

Slăbeşte cu ajutorul acupuncturii

scris de: Elena
Slăbeşte cu ajutorul acupuncturii

Îţi doreşti să slăbeşti şi nu ai dispoziţia necesară pentru a urma cu stricteţe tot felul de diete? Atunci e momentul să încerci ceva nou: acupunctura.

Această metodă neconvenţională înseamnă înţeparea cu ace mici şi sterile în diverse locuri unde sunt concentrate energiile legate de diverse părţi/componente/stări ale corpului. Acul inserat stimulează producerea de endorfine şi induce o stare de relaxare. Această stare poate contracara nevoia sau pofta de a mânca mult, ca urmare a stresului, frustrării sau anxietăţii.

Studiile arată că acupunctura, când este combinată cu metode tradiţionale de slăbit, conduce la pierderea sigură în greutate. Asadar, această metodă e ca un „supliment” al unui stil de viaţă sănătos. Metoda aplicată solitar duce la rezultate vizibile într-un timp îndelungat, contribuind mai mult la starea de bine generală şi la îmbunătăţirea energiilor din corp.

acupunctura

Acupunctura, slăbitul şi lobul urechii

Cea mai folosită cale în legătură cu acupunctura pentru slăbit este înţeparea lobului urechii. Aceasta, ca orice cale asemănătoare, trebuie administrată de un terapeut atestat profesional. Acupunctura în lobul urechii combinată cu un regim zilnic de 2000 calorii şi 15 minute de mers pe jos ajută la pierderea în greutate. De asemenea, scade apetitul.

Urechea conţine majoritatea punctelor-cheie ce derulează procesele digestive în corp:
–    Gură: pentru mâncăciosul impulsiv;
–    Stomac: pentru persoanele care mănâncă şi după ce se simt saturate;
–    Plămâni: pentru dependenții de mâncare;
–    Shenmen: punct calmant pentru anxietate, frustrare, nesiguranță etc.;
–    Endocrin: pentru retenţia de apă;
–    Ovarian: creşterea în greutate ca urmare a instalării menopauzei;
–    Spleen: dezechilibru zaharat şi hormonal;
–    Rinichi: retenţie de apă şi sistem nervos;
–    Tiroidă: pentru un metabolism încetinit.

Paşii necesari pentru a slabi corect în timpul folosirii acupuncturii

În primul rând, trebuie să îţi găseşti un terapeut calificat în acupunctură. Este foarte important ca prima şedinţă să fie de prezentare, în care să îi expui problemele tale, disconfortul simţit, modul de alimentaţie şi dacă există probleme digestive particulare.
În urma acestei discuţii, terapeutul ar trebui să îşi creeze o imagine de ansamblu, precum şi un plan. El va alege două sau mai multe puncte din lobul urechii (conform listei de mai sus), în funcţie de nevoile pacientului, şi le va corela cu alte puncte de pe corp.

Şedinţele de acupunctură vor dura atât timp cât sugerează terapeutul, în funcție de așteptările pacientului în legătură cu kilogramele de care doreşte să scape. Pentru efecte maxime, trebuie să urmezi toate şedinţele stabilite. Creşterea funcţiilor metabolismului corelată cu stimulii transmişi punctelor de energie înseamnă consumarea grăsimilor, deci pierderea în greutate.

Trebuie reţinut faptul că acupunctura este o variantă adiţională de a slăbi şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar corect şi moderat, precum nici mişcarea. Pot fi folosite metode suplimentare precum yoga, exerciţii de respiraţie, Tai Chi etc.

Dacă înveţi să te iubeşti şi să îți construieşti un plan zilnic pentru organizarea timpului şi activităţilor, vei avea starea psihică necesară pentru a slăbi. De cele mai multe ori, schimbarea stilului de viaţă şi a viziunii defectuoase pe care o ai faţă de ceea ce ţi se întâmplă va produce efecte benefice şi te va ajuta să îţi atingi obiectivele, indiferent dacă te raportezi la greutatea proprie, la carieră sau relaţia de cuplu…

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept