Home > Alimentatie si Nutritie

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Laptele de soia – este bine să îl consumăm?

soia

Soia este unul dintre cele mai controversate alimente, prin urmare şi laptele din acesta este la fel. Acesta este, în majoritatea cazurilor, modificat genetic. Soia este una dintre cele mai cultivate plante din lume. Datorită cantității mari de proteine şi a faptului că uneori este folosită ca un substitut al cărnii, este din ce în ce mai cultivată. Mulți aleg să consume ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de migdale

beneficii ale consumului de migdale

Migdalele, seminţele fructelor migdalului, pot fi găsite pe tot parcursul anului, spre bucuria noastră. Pe lângă faptul că migdalele au o aromă deosebită şi un gust foarte bun, ele sunt şi foarte sănătoase pentru corpul nostru. Iată un top 10 al beneficiilor consumului de migdale: 10. Vitamina E care se găseşte în migdale înlocuieşte cu succes grăsimile rele din organism. Astfel, ... Read More »

Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

Ciupercile luptă împotriva cancerului și reînnoiesc celulele

Ciupercile pot fi folosite cu eficiență și pentru a preveni apariția celulelor canceroase în corp. De asemenea, ciupercile au și un rol regenerator, ajutând la refacerea celulelor deja afectate. Încă din antichitate, culturile orientale au intuit proprietățile benefice ale acestor legume, utilizându-le nu numai în alimentație, dar și în medicina tradițională. Studii relativ recent efectuate au adus ciupercile în atenția ... Read More »

Cele mai importante alimente cu fibre

alimente cu fibre

Alege alimente cu fibre care sunt recunoscute de nutritionisti drept cheia pentru sanatate. Fibrele constituie un element necesar in bunul mers al oricarei diete: de ingrasare, slabire, mentinere. Acestea au rol in echilibrarea functiilor sistemului digestiv. Poate nu stiati, dar corpul uman nu poate digera fibrele, asa ca acestea ajung in colon, unde ajuta la formarea si eliminarea toxinelor.   Fibrele ... Read More »

Cum sa combini alimentele corect si sanatos

Cum sa combini alimentele corect si sanatos

Modul in care combinam alimentele este foarte important pentru sanatate. Combinatiile gresite de alimente pot duce la crize biliare, digestie lenta si gastrita. Ingredientele combinate gresit pot prelungi digestia si la zile intregi. Astfel, apar balonarile si disconfortul; alimentele care stau nedigerate foarte mult timp elimina toxine care pot dauna foarte mult organismului. Combinarea corecta a alimentelor te ajuta si ... Read More »

Alimente bogate in potasiu

Alimente bogate in potasiu

Alimentele bogate in potasiu sunt esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Potasiul este benefic pentru buna activitatea a muschiului cardiac, elimina sodiul din organism, precum si toxinele. Lipsa potasiului poate duce la probleme digestive, oboseala, hipoglicemie si un ritm cardiac neregulat. Dusmanii potasiului sunt alcoolul, zaharul, cafeaua, stresul, fumatul, deoarece scad concentratia de potasiu din organism. Avem noroc ca ... Read More »

Beneficiile spanacului asupra sanatatii

Cand vorbim de beneficiile aduse sanatatii, se iau in considerare atat frunzele cat si semintele spanacului

Spanacul este o planta comestibila, anuala, ce a fost descoperita pentru prima data in Asia Mica. Aceasta detine frunze ce sunt hranitoare, utilizate cu precadere in combinatie cu alte alimente si mai ales folositoare cand aducem in discutie medicina si inovatiile acesteia. Cand vorbim de beneficiile aduse sanatatii, se iau in considerare atat frunzele, cat si semintele spanacului, care sunt ... Read More »

Retete de suc pentru gastrita – fructe si legume

Retete de suc pentru gastrita

Urmatoarele retete de suc pentru gastrita sunt foarte eficiente si va ajuta sa scapati de aceasta iritatie a stomacului, care poate fi cauzata de diferiti factori, printre care consumul de analgezice, alimente fierbinti, alcoolul, cafeaua, ceaiul si sucul de citrice pe stomacul gol sau cantitatea ridicata de acid uric in sange. Apelati la aceste retete de suc pentru gastrita atunci ... Read More »

5 motive pentru care să consumi afine

5 motive pentru care să consumi afine

Afinele sunt fructele care cresc într-un arbust mic, cu proveniență din familia Ericaceae și care poate ajunge la 25-50 cm înălțime. Fructul are formă rotundă, diametrul de 0.5 – 0.6 cm, iar culoarea acestor fructe variază de la albastru închis la albatru brumăriu. Afinele sunt zemoase și au un gust plăcut dulce-acrișor. Proprietăți nutritive ale afinelor Afinele sunt fructe cu ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de ardei iute

ardei iute rosu

Cunoscut și sub denumirile de chili, piper iute, chuper roșu, paprika, ciușcă sau țușcă, ardeiul iute a fost o componentă importantă în alimentația oamenilor încă din anii 7500 î.Hr. În Europa, ardeiul iute a ajuns după descoperirea Americii de către Columb, în anul 1492. Datorită aromei sale puternice, ardeiul iute este foarte apreciat în gastronomie. Se pare însă că acesta ... Read More »