Home > Alimentatie si Nutritie

Alimentatie si Nutritie

Pentru o viata sanatoasa trebuie sa cunoastem principiile de baza ale alimentatiei si nutritiei la nivel celular.

Intoleranța la gluten – analize și tratament

gluten

Intoleranța la gluten este cunoscută ca fiind boala celiacă și afectează aproximativ 1% din populație, putând apărea la orice vârstă, chiar și în perioada copilăriei. Orice persoană care suferă de intoleranță la gluten și consumă produse care sunt bogate în gluten va suferi de afecțiuni severe la nivelul intestinului subțire, acestea fiind regăsite sub denumirea de „enteropatie glutenică”. Dignosticul intoleranței la gluten ... Read More »

Fructele goji sunt considerate cei mai puternici antioxidanti

Fructele goji

Ce sunt fructele goji? Fructele goji sunt fructe uscate, de dimensiunea și forma unei stafide, sunt de culoare roșu aprins, iar gustul se centrează undeva între afine și cireșe. Acestea cresc în arbuști care pot ajunge la o înălțime de 4.5 metri și cresc în văile Himalayei, Tibetului și Mongoliei. Locuitorii Himalayei spun că fructele goji fac îi transformă pe ... Read More »

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos pentru dieta

Masa principala a zilei Indiferent daca esti sau nu la dieta, micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei. Nu trebuie sa ne limitam din a manca in aceasta parte a zilei. Fiind cea mai importanta masa, trebuie sa strangem o cantitate mare de calorii pentru a ne spori puterea de munca. Nu trebuie sa neglijam niciun aliment, deoarece ... Read More »

Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

Importanța bicarbonatului pentru sănătate și frumusețe

În cazul în care credeai că bicarbonatul îți poate fi de ajutor doar în bucătărie, te-ai înșelat. Acesta deține o mulțime de beneficii din punct de vedere estetic și oferă chiar și sprijin stării tale de sănătate. Multe dintre noi căutăm cele mai renumite saloane pentru diverse tratamente cosmetice, însă pentru a avea parte de ele trebuie să dispunem de sume ... Read More »

Boabele de cacao – un super aliment

Proveniența boabelor de cacao Boabele de cacao sunt considerate un super aliment, deoarece au în compoziție mai mult de 300 de compuși sănătoși. Printre aceștia sunt incluși feniletilamina, teobromina și mulți polifenoli precum flavonoidele. Totodată, boabele de cacao conțin multe vitamine și minerale, potasiu, cupru (îmbunătățesc sănătatea inimii) și fier (ajută la circulația oxigenului din corp). De asemenea, calciul și ... Read More »

Top 5 alimente energizante

Fiecare zi este din ce în ce mai obositoare. Zeci de sarcini trebuie rezolvate în fiecare zi, astfel încât nu mai avem la dispoziție ore, ci doar minute. Între aceste minute energia noastră se scurge treptat, dar sigur, precum nisipul dintr-o clepsidră. Pentru a elimina această stare continuă de oboseală, avem nevoie de surse constante de energie. Alimentația inadecvată poate ... Read More »

Mancaruri pentru dieta de slabit

Mancaruri pentru dieta de slabit

Exista numeroase mancaruri delicioase pentru dieta care te pot ajuta sa iti tii sub control apetitul, facandu-te sa te simti satula pentru mai multe ore. Cele mai sanatoase mancaruri pentru dieta se prepara cu alimente bogate in nutrienti precum: -Migdalele: contin fibre, vitamine si proteine, de mentionat vitamina E; au un continut ridicat de grasimi sanatoase, asa ca nu te ingrasa. Le ... Read More »

Cele mai bune tipuri de branza

Cele mai bune tipuri de branza

Se poate afirma ca branzeturile reprezinta pionul de elita in alcatuirea unei diete de succes. Gustoase si aratoase, sunt extraordinar de bune, fie ca aperitiv, fie ca o gustare intre mese. Branza, pentru cei ce nu sunt familiarizati in totalitate cu fenomenul producerii ei, se obtine prin inchegarea laptelui, cu ajutorul otetului sau a lamaii. Este un aliment bogat in ... Read More »

Top 10 beneficii ale consumului de ardei iute

ardei iute rosu

Cunoscut și sub denumirile de chili, piper iute, chuper roșu, paprika, ciușcă sau țușcă, ardeiul iute a fost o componentă importantă în alimentația oamenilor încă din anii 7500 î.Hr. În Europa, ardeiul iute a ajuns după descoperirea Americii de către Columb, în anul 1492. Datorită aromei sale puternice, ardeiul iute este foarte apreciat în gastronomie. Se pare însă că acesta ... Read More »

Retete de suc pentru anemie – intareste-ti imunitatea

Retete de suc pentru anemie

Urmatoarele retete de suc pentru anemie sunt ideale pentru prevenirea sau tratarea diverselor forme de anemie, deoarece ofera o combinatie de vitamina C si fier, care faciliteaza absorbtia de oxigen in organism, ajuta la sintetizarea hemoglobinei si la formarea unor celule rosii noi. Incercati aceste retete de suc pentru anemie, dupa ce ati facut un control medical, deoarece simptomele nu ... Read More »