Home » Dieta cu ciocolata reduce tensiunea arteriala

Dieta cu ciocolata reduce tensiunea arteriala

scris de: Elena
Dieta cu ciocolata

Dieta cu ciocolata, la fel ca multe alte tipuri de diete, implica de cele mai multe ori utilizarea unui produs de baza care poate ajuta sau nu la eliminarea toxinelor din organism si, eventual, la eliminarea surplusului de strat adipos.

Exista foarte multe exemple oferite de catre persoane care au tinut dieta si care au marturisit ca au reusit sa piarda in greutate in timp ce au consumat si ciocolata in cura, dar dieta cu ciocolata nu presupune deloc consumul in exces de ciocolata; implica si un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata.

Pasii de urmat in dieta cu ciocolata

Inceputul dietei cu ciocolata implica urmarea unor etape esentiale:
– Se impune consultul unui medic specialist inainte de a incepe dieta cu ciocolata.
– Medicul, in urma unui consult, poate stabili daca aceasta dieta este benefica pentru organismul dumnevoastra.
– In cazul in care acest produs este recomandat, se va cauta o ciocolata neagra cu o cantitate scazuta de zahar, care sa nu contina lapte; se stiu foarte bine beneficiile antioxidante ale acestui tip de produs.

Se vor evita alte produse cu continut crescut de zahar, precum bomboane, trufe, produse de cofetarie, care contin foarte multe calorii, grasimi si nu sunt recomandate pentru a fi asociate cu o dieta, cu atat mai putin cu una de eliminare a grasimilor.
– Ciocolata in dieta se va consuma cu moderatie.
– In dieta, ciocolata se va consuma dupa masa, astfel eliminand din start posibilitatea ca aceasta sa fie consumata in exces. Consumul de ciocolata in dieta trebuie sa reprezinte o delectare a papilelor gustative.
– Se vor consuma maximum cateva patratele de ciocolata.
– Exercitiile fizice nu trebuie sa lipseasca pe parcursul acestei diete.

Beneficiile dietei cu ciocolata

Dieta cu ciocolata are numeroase beneficii pentru sanatate, care includ reducerea tensiunii arteriale, pastrarea pielii fine, protectia impotriva diabetului de tip 2 si chiar reducerea nivelului de colesterol. Flavonoidele continute de boabele de cacao sunt responsabile pentru sanatate, ele avand rol de antioxidanti.

Cu cat este mai mare continutul de cacao, cu atat sunt mai multe flavonoide, asadar beneficiile pentru sanatate sunt in numar mai ridicat: ciocolata neagra cu 40% cacao contine de cinci ori mai multe flavonoide decat ciocolata alba si de două ori la fel de multe ca ciocolata cu lapte.

Dieta cu ciocolata este considerata eficienta, deoarece consumul de cacao joaca un rol esențial in suprimarea poftei de mancare, induce o stare de satietate, stimuleaza starea de spirit.

Consumul de ciocolata ca parte a unei diete echilibrate poate ajuta la declansarea de  raspunsuri pentru creier, atenuand astfel pofta de a consuma alte alimente.

Dezavantajele dietei cu ciocolata

O atentie sporita se va acorda in primul rand sortimentului de ciocolata consumat: se va evita ciocolata cu un continut crescut de calorii si de grasimi saturate, cu zahar in exces.

Dieta cu ciocolata nu este o sursa importanta de vitamine si ofera doar 8% din aportul zilnic recomandat de calciu si 2% din aportul zilnic recomandat de fier; din acest motiv, se recomanda asocierea acestei diete cu alimente care sa asigure necesarul caloric pentru o buna functionare a organismului.

Mancaruri recomandate in dieta cu ciocolata

Pe langa ciocolata, se recomanda consumul de legume cu un continut de calorii mai mic, lactatele degresate, cafeaua se va inlocui cu ceai…

Dieta cu ciocolata este delicioasa, are efecte pozitive impotriva depresiei si ofera o energie pozitiva organismului.

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept