Home » Detoxifierea organismului cu usturoi

Detoxifierea organismului cu usturoi

scris de: Elena
Detoxifierea organismului cu usturoi

Poate ca nu suna prea bine faptul de a incepe diminetile cu o bautura cu usturoi si lamaie, dar pana la sfarsitul detoxifierii vei simti imediat efectele benefice pe care usturoiul le are asupra organismului. Incearca! Ambele alimente au efecte benefice: lamaia stimuleaza digestia, ucide bacteriile, iar continutul de antioxidanti ii confera un efect terapeutic. Nemaivorbind de usturoi, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul si lupta impotriva bacteriilor, virusurilor si ciupercilor.

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante medicinale folosite in doze specificate inca in Egiptul Antic, unde a fost impartita intre constructorii piramidelor pentru a mentine sanatatea lor. A fost folosita nu numai pentru digestie mai buna, ci a fost considerata drept un tratament importiva racelii si pentru tratarea intoxicatiilor.

Traditia populara spune ca mirosul de usturoi in gura se poate reduce prin mancarea lenta a unei frunze de patrunjel sau a unei lingurite de scortisoara. De asemenea, un pahar de vin rosu ajuta la eliminarea mirosului de usturoi din gura. Este de remarcat faptul ca usturoiul are efecte benefice doar in forma naturala, caci prin gatire si prajire pierde proprietatile sale valoroase. Dimensiunea tradeaza imediat cat de picant este usturoiul: cele cu dimensiuni mai mari nu sunt asa picante ca cele mici. In afara mirosului neplacut, are doar efecte benefice.

usturoi

Efectele benefice ale usturoiului in detoxifierea organismului

– ajunge si acolo unde medicamentele nu o fac;

– are un efect puternic de antibiotic, antibacterian, antifungic;

– este un antiviral excelent;

– reduce nivelul de colesterol;

– contine vitaminele C si B;

– antioxidant puternic;

– creste imunitatea;

– curata vasele de sange in profunzime;

–  detoxifierea cu usturoi este indicata in cazul nefritei (infectie la rinichi) si pneumoniei;

– ridica nivelul de rezistenta la boli, fortificand imunitatea.

Efectele miraculoase ale usturoiului se datoreaza uleiului de alicin. Alicinul din usturoi actioneaza numai in cazul in care il amestecam bine in gura cu saliva; daca il inghitim in intregime nemestecat, nu foloseste la nimic.

Reteta detoxifierii organismului cu usturoi

Ingrediente:

– 5 lamai

– 30 de catei de usturoi

– 1 litru de apa

Mod de preparare: curata bine usturoiul; spala bine lamaile; taie in bucati lamaile impreuna cu coaja, pune usturoiul si lamaia in blender, apoi adauga apa si pune la fiert. Lasa sa se raceasca, dupa care pune intr-o sticluta in frigider.

Mod de folosire: In fiecare dimineata, inainte de micul dejun, consuma o jumatate de cana din acest amestec, timp de trei saptamani. Poti repeta tratamentul dupa opt zile de pauza. Pentru obtinerea unui rezultat mai bun, se poate repeta de trei ori tratamentul. Se recomanda detoxifierea organismului cu usturoi la fiecare jumatate de an sau anual.

Sa nu uitam sa ridicam consumul de apa in timpul detoxifierii. Tratamentul este neobisnuit in primele zile, dupa care este destul de bine. Lichidul obtinut se agita in fiecare zi, in caz contrar se transforma intr-un lichid gros, care este destul de neplacut…

Gustul nu este cel mai bun, dar intr-adevar este un elixir eficient. Eu am incercat, incearca si tu! Nu vei regreta!

articole asemanatoare

Diete-sanatoase.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept